nfl jerseys cheap wholesale soccer jerseys cheap nfl jerseys cheap authentic nhl jerseys wholesale cheap nhl hockey jerseys from china

Back 1 Back 2 Back 4 Back 3 Back 5 Back 6 Back 7 Back 8 Back 9 Back 10
  • -
  • Basın Odası
  • -
Ongan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Suat ERDOĞAN, Moldova Başbakanı Vlad FILAT ile görüştü.
Ongan Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Suat ERDOĞAN, IKEA Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika sorumlusu Kent-Ake AHLEGREN ve IKEA şirketi ile IKEA üreticilerinden temsilcilerle beraber, 15 Kasım 2011 tarihinde Kişinev'de Moldova Başbakanı Vlad FILAT'ın başbakanlık makamında; ülkenin kalkınma projesini, vergisel avantajlarını ve IKEA ile IKEA tedarikçilerinin yatırımlarını görüştü.
Kent-Ake Ahlegren ve beraberindeki heyet; Moldova'da bir çok kuruluşu ziyaret etti ve Moldova'lı girişimcilerle tanıştı. IKEA temsilcileri özenle notlarını alarak Moldova pazarındaki iş birliği için en iyi sektörü tanımlamaya çalıştılar. IKEA temsilcileri, mobilya ve mobilya yedek parçası, konfeksiyon ve muftak eşyası üretimi için ülkenin kalkınma projesiyle ilgilendiklerini söylediler.
Ziyaret sırasında hedefinin Moldova'da ortak projeler için iş ortağı bulmak olduğunu belirten IKEA Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika sorumlusu Kent-Ake Ahlegren; Moldova Başbakanı Vlad Filat'ın kendisini İsveç ziyareti sırasında Moldova'ya davet ettiği için teşekkürlerini sundu.
IKEA 'nın büyük üreticilerinden Ongan Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat Erdoğan; Türkiye 'de yıllık 120 milyon euro ciro ile 1000 kişiyi istihdam ettiklerini, Ocak 2011 'de  başlangıç olarak 1 milyon euro yatırım ve 250 kişi çalışan ile Balti'de üretim tesisi kurduğunu, Türkiye'deki üretimin %90 'ını Moldova'ya transfer etmek üzere ülkedeki iş gücü ve istihdam ile ilgili kalkınma projesini değerlendirdiğini belirtti.
IKEA 'nın ikinci büyük üreticilerinden Polonyalı Com 40 şirketinin sahibi Bodan Kaczmarek; Polonya 'da yıllık 300 milyon euro ciro ile 4000 kişinin çalıştığını, amaçlarının 3 yıl içinde 15-20 milyon euro yatırımla koltuk kılıfı üretmek üzere 1000 kişilik iş gücü ve istihdam yaratmak olduğunu belirtti.Moldova'da bölgedeki iş gücünü büyüterek pay sahibi olmak istediğini belirten Kaczmarek, Başbakan Vlad FILAT'tan ülkeye yatırım yapmak isteyenler için yapılan çalışmalar ve planlar hakkında bilgi aldı.
Temsilcilerin gerçekleştirmiş olduğu ziyaretle ülkedeki potansiyel ve kalkınma projesi hakkında açık ve net bilgi edindiklerini temenni ettiğini belirten Moldova Başbakanı Vlad Filat; her türlü desteği vereceklerini ve iyileştirmelerin yapılacağını, her türlü projede partner olarak gerekenin yerine getireleceğini kaydetti. "Bizim için önemli olan IKEA'nın varlığı ve ülkemize yapacağı yatırımlar haricinde; IKEA 'nın getireceği iş modeli, yönetim şekli ve sorumluluk ilkeleridir. Hükümet bu bakış açısıyla, dostane bir ortam içerisinde, yerli ve yabancı yatırımcılarla Moldova'daki işletmelere olanaklar ve avantajlar sağlamayı hedeflemiştir."diyen Başbakan Vlad Filat; "Moldova karşılaştığı problemlere rağmen iyi fırsatlar sunuyor. Moldova CIS (Commonwealth of Independent States) ülkelerine serbest ticaret imkanı sağlar.Bunun yanında Moldova; Dünya Ticaret Organizasyonu'nun ilke, kural ve şartlarını yerine getirmek için 18 EKim 'de antlaşma imzalamıştır. Son müzakere raporu Avrupa komisyonu ile serbest ticaret antlaşması Brüksel'e teslim edildi ve antlaşma için resmi müzakerelerimizi en geç 2011 sonunda sunmayı planlıyoruz. Ayrıca Moldova ihracatının %52 'lik kısmını Avrupa Birliği'ne yönlendirmiştir. Moldova özerk ticaret tercihlerinden tamamen yararlanır." diye belirtti.